O nuntă, un grătar şi o înmormântare

de Moise Guran

Trebuie să fi fost un weekend tare frustrant pentru americani. Vineri după amiază preşedintele Barak Obama a primit un telefon. Era nevastă-sa Michelle. Dragă, zice, tu te uiţi şi tu la CNN să vezi ce e la Londra? Zgârca aia bătrână nici nu ne-a invitat la nuntă, iar eu am rămas cu pălăriuţa special cumpărată astă-vară din Hawaii pentru acest eveniment. Bine, bine, a zis Barak schimbând pe CNN mai mult de gura neveste-si. S-a uitat câteva minute cu un ochi absent la invitaţi (tot felul de loseri, Elton John, auzi), toalete nobiliare (non-sense Michelle, non-sense, look at that hat!), dar apoi CNN a transmis bucuria englezilor ieşiţi pe străzi iar Obama a simţit o muşcătură de şarpe în inimă. WTF, şi-a zis el, e mai tare ca la 4th of July! De ce le pasă atât de nunta prinţului chel? A pus mâna pe telefon… Dă-mi te rog CIA! Hello Leo (Pannetta, nr), poţi să-mi spui de ce sunt englezii ăştia atât de fericiţi, iar americanii noştri atât de trişti? Boss, a venit răspunsul, nu ştiu, sunt prea nou pe funcţie… Leo, fă şi tu ceva pentru salariul ăla pe care ţi-l dau, ok? a mai zis Obama trântind telefonul. A doua zi, mai spre seară, sună din nou Michelle. Dragă, tu nu mai ştii de weekend, nu mai ştii de familie… Bine dar americanii sunt nefericiţi, a replicat Barak. Nu pot avea weekend on these circumstances… Common Barak, eşti tot pe CNN? Schimbă pe Realitatea! Mijeau zorii în Româniaşi crowds and crowds of Romanians se revărsau cu grătarele în spate spre pădurile de la marginea

oraşelor. Nelămurit Barak puse din nou mâna pe telefon şi sună la NSA. Give me a live satelite image from Romania please! Ok, Boss, i-au spus cei de la NSA, da’ să ştiţi că nu se vede mare lucru, din cauza fumului de la grătare.

Alţii care se bucură fără motiv, îşi zise Barak. Numai americanii stau trişti în casele lor în loc să se bucure pe străzi. Criza a trecut şi n-a trecut, dolarul scade, Ghaddafi a scăpat din ultimul atac… Wait! A picture with Ghaddafi’s dead body! No, prea puţin pentru americans… I want some crowds in front of the White House! îşi mai zise Obama… moment în care sună din nou telefonul. Nu mai era Michelle, era Leo de la CIA. Şefu, m-am tot gândit la problema cu salariul de care vorbeam ieri. Vă trimit acuma pe iPhone o poză cu Bin Laden mort. L-am pârlit puţin pe o parte să nu se vadă că e scos din frigider. Dacă nici asta nu o să-i facă fericiţi pe americans than I quit!

Fiecare cu bucuriile lui.