UPDATE: Nelu Botiş a demisionat

de Moise Guran

UPDATE

Ministrul Muncii Ioan Nelu Botiş a demisionat. Respect acest gest şi de acum putem aştepta rezultatele verificărilor ANI şi eventual DNA acordându-i prezumţia de nevinovăţie dar şi pe cea de bun-simţ

Ministrul Muncii a intrat pe drumul fără de întoarcere al celor care şi-au centrat bani de la stat. Spre deosebire de Hildegard Puwak ministrul integrării din vremea guvernului Năstase, Ioan Nelu Botiş nu a apucat să ia bani de la UE, deci cineva ar putea spune că o demisie n-ar fi necesară.

E adevărat fundaţia din Bistriţa funcţiona în casa ministrului, o avea angajată pe soţia ministrului, teoretic poţi scoate venituri mascându-le într-o chirie sau într-un salariu deci ministrul Botiş ar trebui să îşi dea demisia.

Pe de altă parte firma nu era a lui, nu era nici măcar firmă ci fundaţie, deci Botiş nu este în situaţia lui Videanu care a vrut şi el fonduri europene, deci Botiş nu ar trebui să demisioneze. Dar Videanu, fiind pe funcţie, a trimis o scrisoare la UE şi a cerut voie să ia fonduri, ceea ce Botiş nu a făcut deşi era pe funcţie iar contractul a fost semnat după numirea sa, deci Botiş ar trebui să demisioneze.

Când a venit vorba de fondatorul Asociaţiei respective ministrul muncii s-a bâlbâit declarând iniţial că el însuşi a înfiinţat-o acum 5-6 ani, după care s-a răzgândit, precizând că nu se numără printre fondatori. Un ministru care se bâlbâie într-o problemă delicată trebuie să demisioneze.

România trăieşte ca la Radio Erevan iar despre ministrul muncii nu mai ştii clar dacă el este hoţul, dacă i s-a dat sau i s-a luat, dacă e băiat bun sau băiat rău, dacă e un merituos nevinovat care ajută la atragerea banilor europeni sau un funcţionar corupt din cauza căruia alţii mai fără pile nu au acces la astfel de fonduri.

După ce a negociat cu chiu cu vai noul cod al muncii şi a impus sindicatelor principiul flexibilizării pieţei, Ioan Nelu Botiş are o problemă majoră – n-a înţeles nimic din instituţia demisiei, cea care a fost folosită abuziv de mult pe vechiul cod mai ales în domeniul privat şi mai deloc când a venit vorba de un demnitar al statului.