Tranzacţia Săptămânii: “Se aprinde” petrolul?

de Andrei Puşcaragiu,

Sales&Seminar Expert Deltastock AD Sofia, Sucursala Bucuresti

Odată cu ieşirea din mişcarea de range, am asistat la o mişcare ascendentă destul de puternică pe fondul temerilor privind inflaţia, cărora li se alătură situaţia în continuare tensionată din Orientul Mijlociu. Totodată datele pozitive dinspre economie – în special informaţiile venite în data de 1 aprilie dinspre piaţa muncii din SUA –  au contribuit la creşterea cotaţiei barilului de petrol: o economie mai solidă implică o cerere de energie în creştere. Toţi aceşti factori reprezintă un suport destul de stabil pentru petrol. Un posibil factor de risc ce ar putea duce la corecţii pentru cotaţia petrolului ar fi o apreciere a dolarului.

Din punct de vedere tehnic, se observă o accelerare a mişcării ascendente odată cu spargerea liniei de trend care a funcţionat ca şi rezistentă. Tendinţa de creştere a culminat cu atingerea unui nou maxim local, peste 120 dolari/baril, după depăşirea fostului top local atins în şedinţa din 24 februarie.

Care sunt elementele, din punctul dumneavoastră de vedere, care vor conta în mişcările viitoare ale preţului petrolului? Sunt sanşe ca mişcarea de creştere să continue, sau mai degrabă vedeţi motive de scadere?

Vă puteţi testa fără riscuri diferitele scenarii prin intermediul unui cont demo.

În final, o scurtă precizare: Informațiile si opiniile prezentate în materialele realizate de Deltastock au scopuri exclusiv informative. Acestea nu reprezintă o recomandare de a iniția sau a nu iniția o tranzactie cu un anumit instrument financiar, si nici sugestie de strategie de investiții.