Tranzactia Saptamanii – S&P 500

de Andrei Puşcaragiu, Sales&Seminar Expert în cadrul Deltastock AD Bucureşti

 

Am asistat la creşterea apetitului la risc pe pieţele globale începând cu  data de 17 martie (săptămâna trecută) când a început o puternică mişcare pozitivă pe burse, odată cu reducerea temerilor legate de centrala de la Fukushima şi posibilele implicaţii ale unui “nou Cernobîl”. Pieţele au reacţionat foarte bine şi la discuţiile privind achiziţia T-Mobile USA de către AT&T pentru 39 de miliarde de dolari. În acest context intervenţia puterilor aliate în Libia  a rămas deocamdată în plan secund neavând un impact vizibil în evoluţiile pieţelor financiare globale.

În acest material  vom aborda evoluţia S&P 500 – indice bursier al pieţei americane, calculat de agenţia Standard&Poors care cuprinde cele mai reprezentative 500 de companii americane.

În ultimele şedinţe am asistat la o tendinţă ascendentă care a anulat scăderile provocate de evenimentele tragice din Japonia. În momentul de faţă S&P500  tatonează zona 1300 puncte, care reprezintă un important nivel de rezistenţă.

În eventualitatea în care vom asista la depăşirea acestui prag este posibil să vedem o retestare a maximului atins în acest an (zona 1340 -1350). Dacă rezistenţa nu va fi depăşită, în lipsa unor informaţii noi, putem asista la o consolidare în zona 1250-1300 puncte.

Şi acum vine o provocare:

Pe baza informaţiilor din acest moment ce tranzacţie aţi iniţia? Cumpărare sau vânzare?

Pentru a afla mai multe despre evoluţiile bursiere vă invităm să participaţi la seminarul online de mâine care va începe azi la ora 17:30. Înregistraţi-vă aici