PDL Total WAR

de Moise Guran

Mamă, mamă, ce caft a ieşit în PDL! Macovei, Preda şi Voinescu(MPV) au declanşat un atac fără şanse, dar menit să rupă dinţii din faţă ai armatei PDL. Tripleta BVB, nucleul dur al partidului, a aşteptat calm să vadă desfăşurarea, după care buldogul Blaga i-a sucit cu un dos de palmă – Nu vă e ruşine! Înapoi la războaiele voastre de blogări idealişti, aici ne ocupăm de probleme serioase!

Era evident faptul că micul comando de aşa-numit reformişti ai Monicăi Macovei nu putea schimba statutul partidului, nu putea trimite în aer printr-un mecanism statutar 200 de primari PDL „doar” pentru că aceştia sunt cercetaţi penal. Două personaje au lipsit din această confruntare – Udrea şi Boc. Udrea e ocupată cu faptul că primarii PDL nu sunt în stare să acceseze fonduri europene iar Boc îşi tot face poze cu PIBu zicându-i vesel vezi bă, te-am scos din criză! Probleme serioase, ce să mai! Desigur, din poză lipseşte şi Traian Băsescu, dar ajungem imediat şi la el.

Să ne imaginăm că PDL ar fi Aliaţii în al doilea război mondial iar NPDL (noul PDL) ar fi Axa.

Atacul de ieri al MPV ar fi trebuit să spargă linia Maginot, sau măcar să facă o breşă acolo. Linia Maginot nu este formată însă de tripleta BVB ci de infanteriştii partidului, cei care sapă tranşee pe fonduri europene şi sunt chemaţi apoi la DNA să dea cu subsemnatul.

La şedinţa asta BVB a repurtat o victorie dar a aruncat în luptă cam tot ce avea. A fost un test. Ca atunci când nemţii au intrat în zona demilitarizată a Ruhr-ului iar francezii s-au retras. BVB nu s-a retras dar a tras cu tunul după muşte, arătând inamicului cam tot armamentul de care dispune.

Dar, aşa cum am spus MPV nu reprezintă panzerele grele ale Axei Băsescu-Udrea-Macovei, ci doar un mic comando de diversiune-cercetare. Panzerele  abia urmează să atace cu doamna Udrea călare pe ele. Toată lumea ştie că la momentul atacului se vor produce două lucruri. O parte a liniei Maginot ( vezi caporalul Falcă şi alţii) va întoarce armele împotriva BVB, iar Udrea va primi un sprijin aerian important de la Luftwaffe-Băsescu, ce va bombarda punctual fortificaţiile inamice. Abia atunci vom vedea ce se va întâmpla cu Linia Maginot (BVB).

Eu cred că va încerca o înţelegere a la Vichy. Partea mişto e că Axa nu vrea Vichy. Vrea un partid nou, curat şi uscat, deci nu o ocupaţie a celui vechi. Deci luaţi-vă punga de floricele şi aşezaţi-vă comod în fotolii – războiul va fi total.