Caft pe banii oamenilor

de Moise Guran

Bugetul Capitalei a ieşit din Consiliul General hăcuit şi uşurat la investiţii. Un oraş cu un buget de 1,2 miliarde de euro nu este în stare să găsească bani ca să îşi termine cel puţin investiţiile începute. 125 de milioane de euro au fost tăiate de la investiţii pentru a fi redistribuite către subvenţii. C-aşa e-n tenis!

Stadionul Lia Manoliu a fost sacrificat parţial pe altarul biletului mai ieftin la RATB iar teatrul de război de la Piaţa Matache va trebui îngheţat în proiect ca să nu îngheţe bucureştenii la propriu din cauza scumpuirii căldurii de la RADET. Cum jumătate dintre Bucureşteni susţin oricum dreptul la viaţa în haită urbană a căţeilor maidanezi, bugetul sterilizării acestora a fost castrat la jumătate.
Primarul Oprescu a sărit imediat şi a dat vina pe Elena Udrea, ministrul dezvoltării. Udrea este şefă peste consilierii PDL de Bucureşti şi probabil Oprescu are dreptate. Acest gen de talpă politică este specifică lipsei de scrupule din luptele electorale de la noi.
Imediat Udrea a contraatacat cu un studiu comparativ din care reiese că în două sectoare ale Bucureştilor reabilitarea termică a unui apartament costă cam de cinci ori mai mult decât în sectoarele cu primari PDL. Loviţi cu mantaua, primarii de sector spun că Udrea îi denigrează gratuit căci pe metrul pătrat iese cam acelaşi tarif. Desigur toată lumea are dreptate, atâta timp cât din banii cu care reabilitezi un bloc poţi mai bine să construieşti unul nou, de la zero.

Cafturi politice, tălpi în proiectele adversarului, pomeni electroale – în Bucureşti a început campania electorală.