Who the fuck is Lady Gaga?

de Simona Popa

Zici că cineva şi-a pus ambiţia să arate lumii întregi că dintr-o proastă urâtă şi fără talent se poate face un sex-simbol-diva-muzicală-premiată-şi-milionară.

Da, ei bine se poate!

Desigur gusturile nu se discută, dar aici nu e vorba de gust ci de marketing. Meseria lu tanti Gaga asta e să facă orice pentru a fi prin ziare. De când s-a lansat, ziarele au scris despre Gaga mai mult decât au scris despre Madonna în toată cariera ei. Merge la nuştiucepremii îmbrăcată într-un ou, apoi apare îmbrăcată în prezervativ, merge prin cluburi îmbrăcată sumar, merge pe stradă cerşind atenţia fotografilor, ce să mai, jobul ei este să apară la televizor, la fel ca al fetelor din Dorobanţi care nu se ocupă cu nimic dar sunt vedete. Ei bine, doamna Gaga se ocupă… ea cântă. Ce cântă ea? Nu mă pricep eu cine ştie ce, dar muzica ei e o chestie pe care ai tot timpul impresia că ai mai auzit-o undeva. Vocea ei… Aici e o controversă… Dacă cineva crede că Lady Gaga are voce, sigur nu a ascultat-o pe Anastacia. Exact acelaşi timbru, dar mult mai natural.

Să recapitulăm!

Lady Gaga încearcă să şocheze precum Madonna când era mică, poartă numele unei melodii de Queen, are vocea Anastaciei făcută pe sintetizator şi totuşi miliardele de urechi şi ochi ale planetei nu o trimit în lada cu kitschiuri a istoriei ci îi cumpără porcăriile. Sparge-te de invidie Moga!

Anul trecut, Gaga a vândut aproape şase milioane de albume. Ea domină topul banilor făcuţi din muzică.

UPDATE de Moise Guran

Este Lady Gaga formula succesului în zilele noastre? Se poate aplica acest model şi în alte domenii? E o provocare. Ce ziceţi?