Revoluția din Egipt și călărețul-fantomă

Camerele postului de televiziune MSNBC au surprins niște imagini foare bizare în timpul revoluției din Egipt. După cum puteți vedea în înregistrările de mai jos, un călăreț fantomă apare printre protestatari și dispare după câteva secunde.

Aceasta este înregistrearea folosită de Euronews:

Filmulețul a provocat destul de multă vâlvă pe internet, stârnind mai ales reacții de natură religioasă. Există vreo trei teorii mari și late privind acest fenomen ciudat.

Teoria apocaliptică: În imagini apare unul din călăreții Apocalipsei. Dacă ne bazăm pe culoarea sa, am putea spune că este al patrulea.

Teoria științifico-fantastică: Văzând că nu mai are prea mai are susținători, Mubarak a început să proiecteze holograme care să creeze iluzia că încă mai are o armată de călăreți alături de el. Ok, cum ar fi reușit să facă rost Egyptul de o astfel de tehnologie, e un mister chiar și mai mare.

Teoria sceptică: Călărețul fantomatic nu este nimic altceva decât o iluzie optică provocată de reflexia luminii în lentilele camerei de la MSNBC. Iar asta este varianta cea mai plauzibilă. Dacă vă uitați cu atenție puteți vedea că trei puncte de lumină, reflexii ale focului din plan îndepărtat se mișcă în același timp și la aceeași viteză cu anomalia din mijlocul protestatarilor.

Voi ce credeți?