Piţurcă şi Mititelu fac reclamă interzisă la Duster

Cearta celor doi olteni fani-ioni mi-a amintit inevitabil de recenta reclama la Duster. Fiind oltean la rândul meu, cred că ştiu să recunosc o negociere în desfăşurare. E drept că mi-e greu să îmi dau seama când e negociere şi când e ţeapă aşa că o să analizăm ambele variante.

EXPOZIŢIUNEA

Piţurcă are un contract cu Mititelu iar Mititelu are să îi dea bani. Din capul locului, când am auzit de înţelegerea celor doi(era prin august), am plecat de la premisa că Piţurcă vrea să îi ia echipa lui Mititelu, dar la noi la olteni, nici preluările ostile nu sunt ca la alţii. Adică ce, credeţi că Mititelu n-a ştiut din start în ce se bagă? A ştiut, normal că a ştiut, dar nu prea avea de ales, fiind blocat financiar, nu falit sau sărac, dar blocat cu banii în terenuri pe care a plătit mai mult decât fac ele acum şi în titluri de proprietate pe care nu i le-a convertit nimeni în acţiuni la Fondul Proprietatea(FP).

INTRIGA

Din capul locului Mititelu avea două variante. Trei, dacă o luăm în calcul şi pe cea în care Piţurcă devenea partenerul său la Universitatea Craiova.  Dar logico-formal avea atunci doar două – fie vindea acţiuni la FP, dar aceste acţiuni nu le avea şi nici acum nu le are, fie îi dădea lui Piţurcă o ţeapă.

PUNCTUL CULMINANT

Cam acum e punctul culminant. Cei doi se înjură, se scuipă, numa nu se bat… ştiţi vorba aia oltenească… ce dai mă, nu ştii să-njuri. Noi oltenii înjurăm, ceea ce e mai sănătos şi, din anumite puncte de vedere, chiar mai civilizat. Dacă nu vă amuză comportamentul nostru, revedeţi reclama la Duster(eu nu mă satur să o revăd).

DEZNODĂMÂNTUL, încă nejucat 🙂

Păi, aşa cum spuneam, nu pot fi decât două variante. Nu exclud varianta ca Mititelu să îl lase cu ochii în soare pe Piţurcă. Uite d-aia poartă Mititelu tot timpu ochelari de soare, ca să nu rămână cu ochii în el. Nu cred totuşi că e genul de ţepar, aşa că mai rămâne cealaltă variantă…î n care cei doi se înţeleg.

Ce are Mititelu dar n-are Piţi? – Clubul Universitatea, dar şi certificate de proprietate.

Care poate fi soluţia negociată? – Mititelu îi dă Satanei o parte din Club şi o parte din certificate.

E simplu, nu? Negocierile sunt însă greeeleee. La vorbe, mai ales… Şi, apropo de porecla lui Piţurcă, tot noi oltenii am inventat şi vorba aia care spune să te faci frate cu dracu, până treci puntea. În altă ordine de idei, cei doi şi dacă acum se împacă, tot vor mai avea o negociere de asta, după ce trece Mititelu puntea. Dar hai că deja anticipez prea mult şi prea departe(altă meteahnă oltenească) şi risc prea mult să mă înşel.