ASTĂZI, LA ORA DE BUSINESS

GUVERN STRĂIN, DAR MAI LA UMBRĂ

Vicepreşedintele Băncii Mondiale s-a dus la Emil Boc şi i-a oferit soluţia unor consilieri de taină, experţi străini, care să stea lângă premier şi să-i spună când face bine şi când greşeşte. Un soi de Cap Limpede, cum bine i-au spus colegii de la Hotnews, într-o ţară de minţi tulburate.

Un fel de guvern din umbră, spunem noi, comentând mai pe larg cam ce ar trebui să facă această comisie de experţi străini.

CRAIOVA A INTRAT LA APĂ

Craiovenii s-au trezit peste noapte într-un oraş mai mic decât Slatina. Primarii localităţilor limitrofe au năvălit cu legea în mână şi şi-au cerut hotarrele din 1968. Vă vine sau nu să credeţi cam atunci a fost ultima dată reglementată împrţirea teritorial-administrativă a României, iar asta mută vreo câteva cartiere din Craiova prin comunele de la marginea Băniei. Vă daţi seama că bătălia asta are foarte multe implicaţii financiare. Conflictul este extrem de interesant mai ales că pe zonele industriale ale Craiovei el este şi mai mare.

AFACERI FĂRĂ CRIZE

Proprietarii mall-ului din Cotroceni au vândut celor de la Dedeman pentru 16 milioane de euro trei hectare de teren în Bucureştii Noi. E un preţ bun, şi a fost o vânzare în profit, semn că evreii de la AFI nu îşi dezic reputaţia. Terenul face parte din fosta fabrică Laromet cumpărat de AFI Europe în urmă cu mai bine de trei ani, în vârful bulei speculative. Atunci au dat cam 500 de euro pe metru pătrat. Au reuşit să vândă peste acest preţ după apoarpe trei ani de cădere imobiliară, ceea ce e o performanţă în sine. Asta arată desigur şi foamea de extindere a celor de Dedeman, care se mişcă şi ei cu destul talent pe o piaţă moartă a construcţiilor.