Model de notificare bancară

Ce vedeţi mai jos este transcrierea unei notificări pe care am trimis-o pe bune celor de la BCR, care lună de lună mă omoară cu un credit de nevoi personale.

Notificare

Stimată Bancă, subsemantul, Guran Moise, clientul tău în contractul nr. ***********/13.**.2009 te notific în legătură cu modificarea acestuia cofirm OUG nr. 50/2010 după cum urmează:

1) Dobânda este fixă şi este de 18,25% pe an, pe toată durata creditului. Toate referirile din contract la o dobândă de referinţă a băncii vor dispărea. În cazul păstrării dobânzii de referinţă, aceasta va fi înlocuită de ROBOR (la trei luni).

2) Dobânda Anuală Efectivă (DAE) nu va rămâne de 26,17%, ci va fi recalculată în urma eliminării comisionului de risc.

3) Potrivit Art. 36 din OUG nr.50/2010 banca poate percepe maximum trei comisioane, limitativ enumerate: comision de analiză dosar comision de administrare credit sau cont curent, precum şi un comision unic pentru servicii deosebite prestate la cererea mea. Pe cale de consecinţă, din Art 9 al contractului dintre noi, mai rămâne în vigoare doar punctul b) – comisionul de administrare lunară, de 1,75 lei. NU sunt de acord cu modificarea acestuia.

4) Apropo de Art. 9 din contract, te rog să verifici, stimată bancă, dacă comisionul de acordare credit a fost sau nu de 0%. În cazul în care nu a fost, te notific de acum că îmi vreau banii înapoi, plus o dobândă de 26,17% pe an (egală cu DAE din contract).

5) Toate celelalte puncte din Actul Adiţional, nepersonalizat şi nesemnat, pe care l-am luat de la sediul tău, fără a fi fost notificat, mi-au jignit inteligenţa, dar şi dragostea pentru natură, căci ai folosit patru foi de hârtie (pentru care s-au tăiat copaci), când puteai să-mi trimiţi doar un bileţel prin care să scrii că nu vrei să modifici nimic din contractul nostru.
Pe cale de consecinţă îmi rezerv dreptul de a sesiza Protecţia Consumatorului (şi eventual Garda de Mediu).

Această notificare este serioasă şi produce efecte juridice.

20.09.2010

Cu respect simetric,

Moise Guran