Călcâiul Europei

de Laurenţiu Cristian

Grecia de vânzare, oameni buni! Se dă la bucată. Bucată de pământ cu ape teritoriale. O mână de politruci germani (are şi naţia asta asemenea specimene) a venit cu o propunere năucitoare: să vândă din insule ca să facă rost de bani. Ar avea de unde, are vreo 2000 şi i-ar prisosi atât de multe, iar unele dintre ele sunt nelocuite. Astea ar fi numai bune de scos la mezat. Ştirea originală este AICI.

Se întoarce Agamemnon în mormânt şi nu cu gânduri de a se răzbuna pe Clitemnestra.

Propunerea de a vinde o bucată dintr-un teritoriu, chiar şi nelocuită fiind, este un atentat la integritatea unui stat. E ca şi cum Ucraina în caz că intră în incapacitatea de plată ar fi forţată să vândă Insula Şerpilor. Stai! Asta ar fi de bine pentru noi! Ups.

Diversele propuneri şi variante anunţate pentru Grecia arată de fapt o disperare şi o lipsă de soluţii concrete.

Situaţia din Grecia se agravează şi trage toată Europa pe un drum care nu are un capăt previzibil. Deja se fac mişcări pe euro, speculanţii sunt la încălzire. Recesiunea îşi face culcuş în partea asta de lume pe care o numin cu emfază bătrânul continent. Şi după Grecia ce urmează: Spania, Portugalia, Irlanda? Dacă se vor trage asemenea cartuşe la rând când o să mai vedem şi noi luminiţa de la capătul tunelului? Se termină şi banii de la FMI până se termină recesiunea!!!!

Europa nu trebuie să salveze Grecia, ci trebuie să se salveze pe ea. Efectul se va propaga ca într-un joc de domino. Numai o perspectivă asupra expunerii Germaniei în Grecia, unde bănci, mari companii au active uriaşe şi împrumuturi de zeci de miliarde de euro, dă fiori. Dacă se gripează Dieselul atunci nu mai mişcă nimeni în Europa. În joc sunt bani mulţi dar e un “mussen”.

Salvaţi Grecia şi lăsaţi-i insulele în pace!